zaterdag 12 juli 2014

Ramadan

Salaam,

De gezegende maand ramadan is alweer begonnen!              
We zijn inmiddels al bijna op de helft en daarom leek het me wel leuk om er een post over te schrijven.


Wat houd de ramadan in ?

Ramadan is de negende maand van de islamitische kalender deze maand ramadan is een maand van het vasten, de vele gebeden, dua's , opoffering en bezinning. De moslims mogen dan voor zonsopgang tot ruim na zonsondergang niet eten, drinken of roken.
Je bent dan bezig met uit de koran lezen, je meer verdiepen in de islam en het verrichten van goede daden.
In veel Islamitische landen, maar ook in Nederland is het gebruikelijk om in deze periode de famillie en vriendschapsbanden extra aan te trekken. Het elkaar uitnodigen, bezoeken en het samen verbreken van het vasten hoort hierbij. 
Je leert in deze maand het waarderen van de gunsten van Allah (swt) , en je leert de waarde van het voedsel kennen en daar dankbaarheid voor te tonen.Want dat blijft toch iets waar je niet altijd bij stilstaat.
Ook word er zakaat gegeven, zakaat behoort tot de vijf zuilen van de Islam.
Dat houd in dat je wat geld geeft aan mensen die het niet zo breed hebben.

Wat word er met het iftar gegeten of gedronken?

Meestal word het vasten na zonsondergang verbroken met een dadel en een glasmelk.
Er word door de meeste mensen geen zwaar gerecht op tafel geseveert, wat er op tafel ligt zijn meestal loempia' s , msemen , Harira en gevulde bladendeeg hapjes maar dat verschilt per dag.
Is make-up en parfum  toegestaan tijdens de ramadan?

het gebruiken van gezichtsprodcten en gezichtsreinigers verbreekt het vasten niet. Dat geld ook voor het aanbrengen van henna. Parfum is niet toegestaan zowel in de ramadan als het dagelijkse leven. Parfum en make-up mag je alleen gebruiken bij een mahram dat is iemand waar je niet mee mag trouwen in de islam. Je dient de grote wassing te verichten wanneer je het op hebt gedaan en naar buiten gaat.


Is het tandenpoetsen tijdens de ramadan toegestaan?

Het is toegestaan voor iemand die aan de ramadan deel neemt om zijn tanden te poetsen, zolang je maar wel voorzichtig blijft dat de oplossing zijn keel binnen gaat. Maar je kunt beter miswaak gebruiken bij het schoon maken van je mond of iets anders wat je keel iedergeval niet bereikt, zoals iemand niet moet overdijven met het spoelen van de mond tijdens het verrichten van de kleine wassing (wudu)


Wil je meer over de ramadan weten of over de islam, bezoek dan: http://hadithvandedag.nl/hadith-online.

Benut je tijd goed en maak er verder een mooie maand van !


M3a salama,

Amal
Geen opmerkingen:

Een reactie posten